Παγκύπριος αριθμός: 1405 | Fax: 22 433323 admin@monadikacenter.com.cy

Κρίστια Χρίστου

Εργοθεραπεύτρια, Επόπτρια Τμήματος

Η κα. Κρίστια Χρίστου κατέχει πτυχίο Εργοθεραπείας από το Ανώτατο  Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθηνών (Δεκέμβριος 2000) και έχει ολοκληρώσει με άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Εκπαιδευτικών Μελετών του πανεπιστημίου St.Louis University of Missouri (2011). Από το 2016 πραγματοποιεί τις διδακτορικές της σπουδές στο πανεπιστήμιο St.Louis University of Missouri και είναι υποψήφια διδάκτωρ, με ερευνητικό ενδιαφέρον στον αυτισμό. Από το 2001 ασκεί το επάγγελμα της Εργοθεραπεύτριας στην Κύπρο και από τότε έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων και εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων γύρω από παιδιατρικά θέματα με επίκεντρο τα θέματα αυτισμού.

Έχει εργαστεί στην μονάδα προσχολικής αγωγής του ιδρύματος Θεοτόκος το «Άλμα», στο τμήμα Παιδιών και Εφήβων των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του ΙΙΙ και στο αντίστοιχο τμήμα που λειτουργεί στη Λεμεσό. Έχει εργαστεί ως επιστημονικό προσωπικό στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου δίδαξε φοιτητές Φυσικοθεραπείας και φοιτητές Εργοθεραπείας. Από το 2011 εργάζεται αποκλειστικά ως ιδιώτης και από το 2013 έχει αναλάβει τη διεύθυνση και τον επιστημονικό συντονισμό του κέντρου ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ στη Λεμεσό το οποίο απαρτίζεται από ομάδα θεραπευτών.

 Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στο συντονισμό ομάδων ψυχοεκπαίδευσης γονέων παιδιών στο φάσμα του αυτισμού από την Ελληνική Εταιρία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (πρόγραμμα Cygnet) και έχει παρακολουθήσει σειρά από εκπαιδεύσεις μερικές από τις οποίες είναι: «Θεωρία, αξιολόγηση και παρέμβαση με βάση την προσέγγιση της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης» (Sensory Integration), «Εντατική Αλληλεπίδραση» (Intensive Interaction), «Κοινωνικές Ιστορίες» (Social Stories TM), «Πρόγραμμα δομημένης εκπαίδευσης σε άτομα με αυτισμό» (TEACCH), «Διαταραχές κοινωνικής επικοινωνίας στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές- Το Μοντέλο των Κύκλων»,  «Παιδιατρική λειτουργική οπτομετρία και κλινικές εφαρμογές», «Η επίδραση της όρασης στη μάθηση και την κίνηση», «Λειτουργική αναπτυξιακή οπτομετρία όραση και μάθηση. Πρακτική εφαρμογή», «Όραση και μάθηση. Θεωρία και πρακτική εφαρμογή», «Όραση και Αυτισμός», «Διεθνής ταξινόμηση της λειτουργικότητας της αναπηρίας και την υγείας «(ICF), «Δυσγραφία- Αιτιολογία και αρχές αντιμετώπισης», «Sherborne Developmental Movement», «DIR-Floortime: Promoting Basic Functional Emotional Developmental Capacities», «DIR-Floortime: Certificate of Proficiency», «DIR-Floortime Advanced Certificate Course», κα.

Είναι ενεργό μέλος του Παγκύπριου Συλλόγου Εργοθεραπευτών και εγγεγραμμένο μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Εργοθεραπευτών Κύπρου με αριθμό μητρώου 24.