Παγκύπριος αριθμός: 1405 | Fax: 22 433323 admin@monadikacenter.com.cy

Εβίτα Κατσιμίχα 

Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

Η Εβίτα Κατσιμίχα είναι Εγγεγραμμένη Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος στη Λεμεσό και τη Λευκωσία. Τα τελευταία 7 χρόνια συντονίζει και εποπτεύει την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Σχολικής Συμβουλευτικής και Καθοδήγησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Απέκτησε το πρώτο της πτυχίο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στη Ψυχολογία. Ακολούθως, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου απέκτησε

μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων και αργότερα στη Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου απέκτησε το διδακτορικό της το 2022.

Η κλινική της άσκηση ήταν στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου σε σχολεία της Λεμεσού και της Πάφου. Έχει καταρτιστεί στην Εκπαίδευση Γονέων για Διαχείριση Προκλητικής Συμπεριφοράς και στη Θεραπεία Σχέσης Γονέα-Παιδιού (PCIT). Η συνεργασία με τα «Μοναδικά Χαμόγελα» ξεκίνησε πριν 5 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει δουλέψει με παιδιά και τις οικογένειες τους, τα οποία πάσχουν από κάποιο Σπάνιο Γενετικό Νόσημα και συνεργάζεται με τον σύνδεσμο για δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση στα Σπάνια Γενετικά Νοσήματα.

Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στη μελέτη και αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής/ Υπερκινητικότητας, της σεξουαλικής κακοποίησης και της ενδοοικογενειακής βίας σε βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία. Μέρος της ερευνητικής της δουλειάς έχει παρουσιαστεί σε τοπικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου την περίοδο 2016 – 2019. Την παρούσα περίοδο διατελεί Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου.