Παγκύπριος αριθμός: 1405 | Fax: 22 433323 admin@monadikacenter.com.cy

Δρ. Μάχη Κλεάνθους

Η  Δρ. Μάχη Κλεάνθους είναι ειδική Παιδοψυχίατρος. Απέκτησε το πτυχίο της στην Ιατρική (MD) από το Semmelweis University το 2003. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της (2012) στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Örebro, Σουηδία. Μέχρι το 2015 δούλεψε ως επιμελήτρια στο νευροψυχιατρικό τμήμα της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ίδιου νοσοκομείου και από το 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 ως επιμελήτρια στο Νευροψυχιατρικό τμήμα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών και Εφήβων του Örebro. Παράλληλα υπήρξε Σύμβουλος Παιδοψυχιατρικής στην Ομάδα 

Εμπειρογνωμόνων Επιτροπής Φαρμάκων στον νομό του Örebro.

Εχει λάβει βασική εκπαίδευση στη θεωρία και εφαρμογή της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας στη Παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Södersjukhuset στη Στοκχόλμη, Σουηδία. Παρακολούθησε, επίσης, σημαντικό αριθμό σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα που αφορούν στην γενικότερη παιδοψυχιατρική, αλλά και τις διαταραχές διατροφής.

Η Δρ. Κλεάνθους είναι κάτοχος πιστοποιητικών για την παροχή των ακολούθων:

  • ADOS2 (Autism Diagnostic Observation Schedule)
  • DC:0-3R (The Diagnostic Classification of Mental Health and Developmental Disorders of Infancy and Early Childhood)

 Η Δρ. Κλεάνθους επαναπατρίστηκε τον Ιούλιο του 2017 κι εργάζεται ιδιωτικά στο δικό της ιατρείο. Διετέλεσε πρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Κύπρου (2019-2021).