Παγκύπριος αριθμός: 1405 | Fax: 22 433323 admin@monadikacenter.com.cy

Γιώργος Γεωργίου 

Ψυχολόγος & Λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας 

O Γιώργος Γεωργίου είναι εγγεγραμμένος Κλινικός Ψυχολόγος και Λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Κοινωνικών και Συμπεριφορικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.  Από το 2020 συντονίζει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μεταπτυχιακού στην Ψυχολογία με εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία και διδακτορικό στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ως κλινικός ψυχολόγος έχει εργαστεί στο Τμήμα Αναδοχής του Οργανισμού “Hope for Children” CRC Policy Center στην Κύπρο και στο “Σπίτι Του Παιδιού”.

Συνεργάζεται με τα Mοναδικά Χαμόγελα τα τελευταία 3 χρόνια, παρακολουθώντας ενήλικες αλλά και οικογένειες παιδιών τα οποία πάσχουν από κάποιο Σπάνιο Γενετικό Νόσημα και συμμετέχει σε διάφορες δράσεις του οργανισμού.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων και πιο συγκεκριμένα στα προβλήματα συμπεριφοράς και στα ζητήματα ενσυναίσθησης και συναισθηματικής νοημοσύνης. Έχει δημοσιεύσεις σε αρκετά διεθνή περιοδικά ενώ την ερευνητική του εργασία την έχει παρουσιάσει σε τοπικά και διεθνή συνέδρια. Την παρούσα περίοδο είναι μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων.